Selectiecommissie

Mede door de professionaliteit van de selecteurs van team Kerstveiling Mariënheem, is de hoge kwaliteit van deze nieuwe editie van de Kerstveiling te waarborgen. De leden van het Team KVM zijn misschien wel de belangrijkste personen om deze Kerstveiling tot een succes te maken. Introductie van deze personen is eigenlijk niet nodig, omdat elk van deze personen zijn sporen reeds verdiend heeft in de Friese paardenwereld. Zij hebben elk al meerdere toppaarden ontdekt, opgeleid of in hun bezit gehad. Dit geeft ons het vertrouwen dat het hun zal lukken om een mooie collectie samen te stellen, die aan de verwachting voor de toekomst zal voldoen.

Ingeborg Klooster

Ingeborg Klooster

Ingeborg Klooster Dressage


Keizersveldweg 15

8106 AG Marienheem
Tel: 06-53209043
www.ingeborg-klooster.nl

Age Okkema

Age Okkema

Stal de Merksen


De Mersken 6
9248 WR Siegerswoude
Tel: 06-50247820
www.staldemerksen.nl

Jelmer Chardon

Jelmer Chardon

Stal Chardon


Hesenserreed 5
9023 AP Jorwert
Tel: 06-42314865
www.stalchardon.nl

Tom Folmer

Tom Folmer

De Nieuwe Heuvel


Veenstraat 1
6741 EC Lunteren
Tel: 06-21675366

www.denieuweheuvel.com

Voorwaarden geselecteerde paarden

Als uw paard geselecteerd wordt door de selectiecommissie gelden de volgende voorwaarden:
– U dient het paard af te leveren met een klinisch keuringsrapport en/of röntgen rapport, zoals u het met Team KVM heeft afgesproken.
– Het betalen van 250 euro voor het veilen van het paard.
– Bij verkoop wordt er 14 dagen na de veiling het bedrag uitbetaald waar het paard voor verkocht is – 7,5% veilingkosten. Indien de koper niet betaald, vervalt dit en wordt er in overleg een procedure gestart. Ook als er serieuze gebreken worden gemeld door de koper vervalt bovengenoemde en en zal er eerst overleg plaatsvinden tussen koper en verkoper.
– Het paard wordt op de dag van de veiling bij aanlevering nogmaals door ons gekeurd. Wij houden dan het recht om het paard niet te veilen.
– Verkoper wordt geacht het paard aan te leveren op de Kerstveiling nadat het geselecteerd is. Mocht dit niet het geval zijn dan zal er 7,5% in rekening worden gebracht van de minimum vraagprijs + de 250 euro veilingkosten. Bij ziekte is er sprake van overmacht en volstaat een correcte dierenartsverklaring.
– Verkoper wordt geacht het paard netjes aan te leveren voor de veiling en foto/video dag. De mogelijkheid bestaat om dit, in overleg met de selecteurs en op hun 
prijsvoorwaarde, te laten doen bij de stallen van de selecteurs.
– Het paard wordt geleverd op de dag van de veiling inclusief paspoort, klinisch keuringsrapport en/of röntgen rapport. Na uitbetaling, van de de Kerstveiling aan de verkoper, kan de verkoper het papier opsturen naar het KFPS of aan het secretariaat van de Kerstveiling.

Kerstveiling 2023

Een mooie collectie exclusieve Friese paarden

Mocht u een paard hebben dat u wilt laten veilen dan kunt u het betreffende paard aanmelden bij het Team KVM. Zij zullen de selectie doen op basis van de onderstaande criteria:
* Afstammeling
* Kwaliteit
* Gezondheid
* Verhouding prijs – paard
* Het passen van het betreffende paard in de totale collectie van +/_ 30 paarden.

Wanneer u een paard wilt aanmelden voor de Kerstveilig kunt u een mail sturen naar: info@kerstveiling.com met de volgende informatie: 
* Kopie van het afstammingsbewijs
* Zoveel mogelijk informatie over het paard, zoals wat het paard kan, heeft bereikt, drachtig is, gezondheidsstatus enz.
* Prijsindicatie
* Eventuele voorkeur voor selecteur
Er zal dan iemand van het team KVM contact met u opnemen. Mocht het paard aan de door ons gestelde criteria voldoen, dan zal er een afspraak met u worden gemaakt. Een selecteur van team KVM zal dan het paard te komen kijken en beoordelen. Het secretariaat zal dan later contact met u opnemen of er besloten is om het paard aan te nemen voor de veiling. Tevens zal het secretariaat u dan de veilingvoorwaarden mailen die u dan getekend retour moet sturen.

Meer informatie?

Neem contact op!