Toppers uit de Kerstveiling

Hall of Fame

In 1998 vond de allereerste Kerstveiling plaats. In de 25 jaar dat de Kerstveiling bestaat zijn er veel toppaarden geveild. Op deze pagina vind je een kleine greep uit de paarden die in het verleden zijn geveild. Een complete lijst is te lang om op te noemen. Zo zijn er niet alleen paarden die het in de dressuursport en op keuringen het uitstekend hebben gedaan, maar zijn er ook paarden die in de aangespannen sport of bij een recreatieve ruiter zijn gebleven waar de koper dagelijks veel plezier aan beleeft!

De paarden uit de Kerstveiling zijn niet alleen verkocht naar Nederlandse eigenaren, maar ook naar het buitenland. Zo zijn er paarden vertrokken naar landen als:  Canada, Oostenrijk, Zweden, Mexico, Amerika, Australië, Finland, Frankrijk en Polen. In de meeste gevallen is het transport is geregeld door het team van de Kerstveiling.

 

Onyx Talina K

Geveild in 2022: Ster 1e premie 

Missis Boszorg

Geveild in 2022. Ster 1e premie en verlopig Kroon 

Joekel vd Zunne

Ster hengst verklaard in 2022
Geveild in 2019

Merci Boszorg

Geveild in 2022. Ster 2e premie 

Noortje vd Terpen

Geveild in 2022. Ster 2e premie 

Venna vd Marren

Geveild in 2022. 1e premie en jeugdkampioen fokdag Ambt Delden 

Mintse 384

Mintse werd in 1998 als tweejarige hengst geveild en werd op vijfjarige leeftijd goedgekeurd als dekhengst bij het KFPS. In 2005 wist hij zelfs kampioen te worden op de hengstenkeuring.

Liefke vd Oude Kleefsebaan

Liefke werd op de Kerstveiling in 2019 als veulen geveild. In 2022 is ze ster verklaard met een 1e premie.

Setske fan Oostenburg

Setske werd als veulen op de Kerstveiling al geprezen tot het beste paard van de avond. Als 3-jarige werd ze ster verklaard en als 3e geplaatst in de finale van de Friesian Talent Cup. Als 4-jarige werd ze definitief kroon en als 5-jarige won ze de Pavo Fryso Bokaal. In 2020 mocht ze ook nog het modelschap achter haar naam schrijven!

Yara van Kreterenhof

Yara werd als jaardling geveild als belofte voor de toekomst. Dit heeft ze ook echt waar kunnen maken! Zo werd ze ster met een 1e premie en kroon. Vervolgens heeft ze enkele kampioenschappen op haar naam mogen schrijven. 

Floor van de Egberdina Hoeve

In 2019 werd Floor geveild als 2-jarige merrie. In 2020 heeft ze een goede ABFP test gelopen en is ze dat jaar ster verklaard met een 1e premie. Diezelfde dag verklaarde de jury Floor definitief kroon als eerste 3-jarige merrie!

Desna van de Waterhoeve

Als 2-jarige merrie werd Desna van de Waterhoeve geveild op de Kerstveiling. Een jaar later verklaarde de jury haar ster met een 2e premie.

Hitte B fan Hakkevelt

Hitte werd als jaarling op de Kerstveiling in 2019 geveild. In 2022 werd ze ster met een 1e premie.

Sjieke van de Klei

Sjieke werd geveild op de Kerstveiling van 2019. In 2020 is ze als één van de weinige merries model verklaard.

Diny Hamann

Als 2-jarige werd Diny verkocht op de Kerstveiling van 2019. Als 3-jarige merrie werd ze vlot ster verklaard.

Meer succespaarden

Akky fan e Boskranne   

Akky werd als 6-jarige stermerrie geveild op de Kerstveiling en werd een jaar later kampioen op de fokdag Wolvega bij de oudere merrie’s. Enkele maanden later is ze model verklaard.

Gonda vd Dompstede

Gonda werd als 3-jarige stermerrie geveild en kreeg enkele jaren later het hoogst haalbare op exterieur: het model predikaat.

Amalia vd Wisselplaats
Misschien wel het paard wat het meest is blijven hangen bij de bezoekers van de Kerstveiling, namelijk Amalia vd Wisselplaats. Amalia werd als jaarling verkocht op de Kerstveiling en viel toen al op door haar geweldige exterieur en haar extreme bewegingskwaliteiten. Niet voor niets werd ze als twenter kampioen van Nederland. Vervolgens is Amalia ster en kroon verklaard en werd in de jaren erop nog vele malen fokdag kampioen!

Maaike Brechtje

Geveild als jaarling op de Kerstveiling en werd vervolgens ster en kroon. Daarnaast behaalde ze het sportpredikaat. En een heel mooi detail: Maaike Brechtje is de moeder van de goedgekeurde sporthengst Elias 494!

Haitrix

Haitrix werd als 3-jarige stermerrie geveild en heeft later zo’n beetje alle titels gewonnen die er te winnen zijn onder het zadel. Een echte topper dus!

Ottie

Ottie werd als  jaarling geveild en heeft elk jaar een 1e premie behaald! Als 3-jarige is ze samen met het haar vader Mintse naar Amerika is vertrokken waar ze kroon is verklaard.


Fedde vd Boezem

De in 2019 geveilde 3-jarige sterhengst Fedde vd Boezem werd in 2020 aangewezen voor de voor rijdagen van het verrichtingsonderzoek. 

Meer informatie?

Neem contact op!